روسیه آمریکا را به تلافی تهدید کرد-راهبرد معاصر

روسیه آمریکا را به تلافی تهدید کرد

وزارت خارجه روسیه در کنفرانسی با حضور کشور‌های عضو معاهده «آسمان باز» اعلام کرد در صورتی که تلاشی برای محدود کردن حقوق مسکو در این معاهده صورت بگیرد تلافی خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۸ - ۱۸ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 08
کد خبر: ۴۹۷۴۰

به گزارش راهبرد معاصر  وزارت خارجه روسیه در کنفرانسی با حضور کشور‌های عضو معاهده «آسمان باز» در مورد پیامدهای خروج آمریکا از این معاهده به گفت‌وگو پرداخت. 

به نوشته خبرگزاری «تاس»، وزارت خارجه روسیه در این کنفرانس اعلام کرد در صورتی که تلاشی‌ برای محدود کردن حقوق مسکو در معاهده آسمان باز صورت بگیرد تلافی خواهد کرد. 

وزارتخانه امور خارجه روسیه در این جلسه عنوان کرد: «روسیه دائماً آمادگی شرکا برای انجام کامل تعهداتشان در معاهده آسمان باز را ارزیابی می‌کند و به دنبال راه‌حل‌های قابل قبول متقابلی برای مشکلات نوظهور است. اگر تلاشی برای محدود کردن حقوق روسیه به عنوان یک کشور عضو پیمان آسمان باز صورت بگیرد، ما اقداماتی تلافی‌جویانه اتخاذ خواهیم کرد.» 

وزارت خارجه روسیه همچنین اظهار داشت که مسیر پیش‌روی روسیه در این پیمان بر اساس ارزیابی‌های ذکر‌ شده بالا و منافع امنیتی مسکو و متحدانش خواهد بود. 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز اول خرداد تأیید کرد که آمریکا از معاهده آسمان باز خارج خواهد شد و احتمالاً یک توافق جدید را جایگزین آن خواهد کرد.

ترامپ این ادعا را مطرح کرد که روسیه تعهدات خود نسبت به معاهده آسمان باز را نقض کرده است.

روسیه نیز با رد ادعای ترامپ گفته بود درخواست‌های آمریکا در خصوص معاهده آسمان باز قابل پذیرش نیست.  

کمی بعد از اینکه ترامپ تصمیم خود برای خروج از این معاهده را اعلام کرد، «آنگلا کین»، نماینده ارشد آمریکا در سازمان ملل در امور خلع سلاح، در مصاحبه‌ای با خبر‌گزاری اسپوتنیک عنوان کرد بعید است که آمریکا از این تصمیم پا پس بکشد. 

معاهده آسمان‌های باز به کشورهای عضو اجازه می‌دهد از حریم هوایی یکدیگر برای پروازهای تجسسی استفاده کنند.  این معاهده بین ۳۵ کشور جهان منعقد شده و هدف از آن هدف ایجاد درکی متقابل بین کشورهای امضاکننده در خصوص تحرکات و فعالیت‌های نظامی احتمالاً نگران‌کننده بوده است.

روسیه و آمریکا جزو اولین کشورهایی بودند که این معاهده را تصویب کردند؛ معاهده‌ای که در  سال ۱۹۹۲ امضا شد و از اول ژانویه ۲۰۰۲ اجرایی شد.

 

فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده